Campagne #Kiesvoorwonen van start!

In de Gooi- en Vechtstreek zoeken ruim 15.000 jongeren, starters, gezinnen, ouderen en zorgbehoevenden actief naar een woning. Om aandacht te vragen voor de woningnood in de regio, start 1 maart de campagne #kiesvoorwonen. Hiermee roepen de Gooise Corporaties kiezers op om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart te kiezen voor een partij waar wonen hoog op de agenda staat.

Serie portretten door de regio

In de Gooi- en Vechtstreek zoeken ruim 15.000 jongeren, starters, gezinnen, ouderen en zorgbehoevenden actief naar een woning. Om aandacht te vragen voor de woningnood in de regio starten de Gooise Corporaties vandaag de campagne #kiesvoorwonen. Hiermee roepen ze kiezers op om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart te kiezen voor een partij waar wonen hoog op de agenda staat.

De woningnood in de regio Gooi- en Vechtstreek is nog nooit zo hoog geweest. Directeur-bestuurder Harro Zanting van Dudok Wonen zegt hierover namens de Gooise Corporaties het volgende: ‘De belangrijkste oplossing is woningen toevoegen door nieuwbouw en transformatie (van bijvoorbeeld kantoren). Cruciaal is ook dat mensen vaker kunnen doorstromen naar een passender woning. Als corporaties hebben wij hier uiteraard een verantwoordelijkheid in, die we graag invullen. We hebben alle middelen klaarliggen voor het bouwen en verbouwen van (sociale) huurwoningen. Maar dat kunnen we niet alleen. We hebben de steun nodig van de lokale politiek. Met deze campagne willen we de inwoners van de Gooi- en Vechtstreek bewust maken dat zij door middel van hun stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart hét verschil kunnen maken door te kiezen voor een partij waar woningnood prioriteit heeft.’

Over de campagne #kiesvoorwonen

Met de campagne #kiesvoorwonen geven de Gooise Corporaties de woningnood in de regio letterlijk een gezicht. In een serie portretten doen inwoners uit de doeken wat voor impact de crisis heeft op hun leefsituatie. Harro Zanting van Dudok Wonen namens de Gooise Corporaties: ‘We komen de meest uiteenlopende voorbeelden tegen, van jongvolwassenen die op hun 28ste nog steeds noodgedwongen thuis wonen tot ouderen die graag kleiner willen wonen, maar niet kunnen doorschuiven. Door de schrijnende verhalen te delen, willen we de woningcrisis uit de anonimiteit halen. Het is een probleem dat alle lagen van de bevolking raakt, en alleen samen kunnen we het een halt toeroepen. Daar hebben we de steun van alle inwoners én de politiek voor nodig.’

De serie portretten wordt in de periode voorafgaand aan de verkiezingen op 16 maart tentoongesteld op onderstaande locaties in de regio:

  • Dinsdag 1 maart, Kerkbrink in Hilversum
  • Donderdag 3 & vrijdag 4 maart, Lindeplein in Loosdrecht
  • Woensdag 9 maart, Oude Raadhuisplein in Huizen
  • Vrijdag 11 maart, Nieuwe Brink in Bussum

ontwerp: doorendoorontwerp | realisatie: itsyourday